A helyi hialuronsav-tartalmú szérumok és hidratálószerek mélyen hidratálnak, hogy volument, tömörséget és feszességet hozzanak létre. A hialuronsav töltőanyagok felgyorsítják a folyamatot és azonnali eredményeket érhetünk el, függetlenül attól, hogy volument szeretnénk adni a szemek környékén található területnek, ajkaknak, arcnak stb.


Mik azok a hialuronsav töltőanyagok?

A hialuronsav töltőanyagok egyfajta ideiglenes bőr töltőanyagok, amelyek célja a finom vonalak és ráncok megjelenésének csökkentése. A többi öregedésgátló injekcióval ellentétben a hialuronsav - amely valójában cukor - természetesen létezik a bőrben, és kulcsfontosságú összetevője a bőr azon képességének, hogy megtartsa a vizet a telt, hidratált arcbőr érdekében.


A hialuronsav töltőanyagok használhatók a halántéknál, könnyárokban, arccsontokban, mosolyvonalakban, ajkakban, állban és állkapocsban. Az olyan dinamikus töltőanyagokat, mint a Restylane Lyft, amelyek nagyobb részecskemérettel rendelkeznek, gyakran használják az arccsontban a térfogat növelése érdekében, míg a kisebb szemcseméretű töltőanyagok, mint a Restylane Silk, jobban működnek a finom vonalaknál.


Minden típusú hialuronsav töltőanyag rendelkezik célirányos kezelési területekkel. Elengedhetetlen, hogy engedéllyel rendelkező, igazolt és/vagy képzett orvoshoz menjen, hogy elkerülje a káros hatásokat. Az arc anatómiájának világos megértése nélkül egy képzetlen szakember  a vérellátást sértheti, károsíthatja az ideget, és potenciálisan helyrehozhatatlan károkat okozhat.


A hialuronsav töltőanyagok előnyei:

Serkenti a kollagén termelést

Növeli a volument

Kisimítja a textúrát

Csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését

A hialuronsav természetes módon létezik a szervezetben

Akár egy évig is eltart a hatás 


A hialuronsav töltőanyagok egy kezelés után növelik a volument és csökkentik a ráncokat, az eredmények általában hat hónaptól egy évig tartanak. A hialuronsav töltőanyagok serkenthetik a kollagén termelést, ami frissebb megjelenésű bőrhöz vezet, valamint megelőző célból is használhatók, hogy leküzdjék a volumenvesztést és a finom vonalakat az öregedési folyamat elején.


A hialuronsav töltőanyagok és a Botox közötti különbségek

A hialuronsav töltőanyagok és a Botox között az a fő különbség, hogy a hialuronsav természetes módon létezik a szervezetben. Egy másik különbség az, hogy a Botox és a hialuronsav különböző szempontokból közelíti meg az öregedéssel kapcsolatos aggályokat. A Restylane-hez hasonló hialuronsav töltőanyagok különböznek a neurotoxinoktól (mint például a Botox), amelyek „lefagyasztják ”az izmokat a ráncok csökkentése érdekében, mert a töltőanyagok simítják a bőrt a ráncok feltöltésével és a teltség fokozásával.


Hogyan készüljünk fel a hialuronsav töltőanyagokra

Akik hialuronsav töltőanyagot szeretnének alkalmazni, kerülniük kell a vérhígítót és az alkoholt körülbelül egy héttel a kezelés előtt. Ezzel csökkentheti a nem kívánt zúzódások kockázatát.

Ezen kívül beszéljen az egészségügyi szakemberrel a kezelésről, hogy tájékozott legyen az ügyben.


Mire számíthat a hialuronsav töltőkezelés során?

A hialuronsav töltőanyagokat tűn vagy kanülön keresztül injektálják. Ha az injektor úgy dönt, hogy kanült használ, akkor először tűt is kell használnia. A kanül tompa végű, és ezért nem tudja átszúrni a bőrt, tehát amikor az orvos kanült használ, először tűvel hozzák létre a kanül belépési pontját. 

Ami az injekcióval járó tényleges fizikai érzést illeti, örömmel hallhat arról, hogy a piacon lévő legtöbb töltőanyag előre összekevert lidokainnal kapható, így a terület viszonylag elzsibbad, és a kezelés során kevés fájdalmat okoz. Az egész eljárás körülbelül 15-30 percet vesz igénybe, attól függően, hogy a töltőanyagot hová injektálják.


Lehetséges mellékhatások

Tekintettel arra, hogy a hialuronsav természetes módon megtalálható a szervezetben, a káros mellékhatások kockázata meglehetősen valószínűtlen. Ennek ellenére, mint minden arcinjekciónál, mindig fennáll a bőrpír, a duzzanat vagy az enyhe zúzódás esélye. A hialuronsav töltőanyagok állíthatók, mivel a bőrgyógyász beadhat további töltőanyagot, vagy feloldhatja azt. Ha nem elégedett az eredményekkel, a hialuronsav töltőanyagokat könnyű módosítani. 


A hialuronsav feltöltés költségei

Mint a legtöbb arckezelésnél, a hialuronsav töltőanyagok ára is változik attól függően, hogy hol szerezte be őket (mind a földrajzi elhelyezkedésére, mind a testének területére vonatkozóan). A költségek emelkedhetnek vagy csökkenhetnek a hialuronsav töltőanyag típusától, a gyártótól, a lakóhelye szerinti ország területétől, a kezelt arc területétől és a kezelt terület helyreállításához szükséges fecskendők számától függően.


Utógondozás

A töltőkezelést követően jegelje a területet, igyon sok vizet, és kerülje az alkoholt a kezelés után legalább 24 órán keresztül. Az alkohol közismerten súlyosbítja a zúzódásokat.

Lehetőleg három napig tartózkodjon az aszpirintől és az ibuproféntől, mivel ezek is súlyosabb zúzódásokhoz vezethetnek a gyógyulási folyamat során.


Forrás:

https://www.byrdie.com/hyaluronic-acid-fillers-5077498#citation-6