Az egyes hialuronsav tartalmú bőrfeltöltők között általában az alábbi különbségek vannak:

- konzisztenciájában (sűrűségében) 

- hialuronsav molekuláris súlyában 

- más összetevők jelenlétében


Sűrűség

Az egyes gyártók által kínált bőrfeltöltők különböző sűrűséggel rendelkezhetnek, ami azt jelenti, hogy bizonyos típusú bőrkiütésekhez vagy problémákhoz jobban megfelelőek lehetnek. Például a sűrűbb bőrfeltöltők hatékonyabbak lehetnek az erőteljesebb ráncok és vonalak kezelésében, míg a lágyabb bőrfeltöltők a finomabb vonalak és ráncok kezelésére alkalmasabbak.


Molekuláris súly

Az injekciós bőrfeltöltőkben lévő hialuronsav molekulatömege befolyásolja az injekció hatását és célját. Általában az alacsonyabb molekulatömegű hialuronsavak a finomabb ráncok és vonalak kezelésére alkalmasak, míg a magasabb molekulatömegű hialuronsavak inkább a mélyebb ráncok és a térfogatveszteség kezelésére használatosak.

Az alacsony molekulatömegű hialuronsavak kisebb méretűek, könnyebben behatolnak a bőrbe, és hatékonyabban hidratálják és simítják a bőrt. Emellett ösztönzik a kollagén és az elasztin termelődését, ami javítja a bőr textúráját és feszességét. Az alacsonyabb molekulatömegű hialuronsavakat gyakran használják a finomabb ráncok és vonalak kezelésére, valamint a bőr hidratálására. Az alacsonyabb molekulatömegű hialuronsavak rövidebb hatásidővel rendelkeznek, de a bőrbe való könnyebb felszívódás miatt alkalmasak lehetnek a finomabb ráncok kezelésére.

A magas molekulatömegű hialuronsavak nagyobbak és nehezebben hatolnak be a bőrbe, de jobban képesek megtartani a nedvességet és volument adni a bőrnek. Ezeket az injekciókat gyakran használják a mélyebb ráncok és vonalak kezelésére, valamint a bőr teltségének és feszességének helyreállítására.  A magasabb molekulatömegű hialuronsavak hosszabb hatásidővel rendelkeznek, de nehezebben szívódnak fel, és ezért jobban alkalmasak lehetnek a mélyebb ráncok és vonalak kezelésére.


Egyéb összetevők

Az egyes gyártók általában saját speciális keveréküket alkotják meg, amelyek magukban foglalhatják a következő összetevőket: 

- Lidokain: Ez egy érzéstelenítő anyag, amely segíthet csökkenteni az injekció okozta fájdalmat és kényelmetlenséget.

- Glikolsav: Ez egy hidroxi sav, amely segíthet a bőr textúrájának javításában, és csökkentheti a pigmentációt és a hegek megjelenését.

- Vitaminok és antioxidánsok: Az A-, C-, E-vitaminok és egyéb antioxidánsok segíthetnek a bőr hidratálásában, táplálásában, javíthatják a bőr színét és rugalmasságát.

- Kollagén és elasztin: Ezek a fehérjék természetesen előfordulnak a bőrben, és segíthetnek a bőr feszességének és rugalmasságának helyreállításában.

- Poli-L-milchsav: Ez egy természetes polimer, amely segíthet az injekció tartósságának növelésében.


Az injekciós bőrfeltöltők kiválasztása a bőr állapotától és a kezelés céljától függ. A szakember általánosan az adott páciens bőrtípusa, korát, egészségügyi állapotát és a kívánt hatást is figyelembe veszi, hogy megállapítsa, melyik bőrfeltöltő a legmegfelelőbb.


Összefoglalva, az egyes hialuronsav tartalmú bőrfeltöltők között különbségek lehetnek az összetételben, konzisztenciában, hialuronsav molekulatömegében és adalékanyagaiban.