Mi az a Juvéderm?

A Juvéderm hialuronsavval (HA) készült injekciós töltőanyagok gyűjteménye. A bőrben természetesen megtalálható hialuronsav egyedülálló képességgel rendelkezik, hogy magához vonzza és megtartsa a nedvességet – súlyának akár 1000-szeresét is képes megtartani a vízben –, ami segít a bőr telt és rugalmas megjelenésében.

A bőr alá fecskendezett szintetikus formákban a gélszerű anyag azonnal segít kisimítani a finom vonalakat és ráncokat, lágyítja a ráncokat, kiemeli az arc kontúrját, és visszaállítja az elveszett volument.


A kutatások azt is mutatják, hogy a hialuronsav dermális töltőanyagok serkenthetik a szervezet természetes kollagéntermelését, növelve a bőr feszességét és rugalmasságát. Mivel a hialuronsav természetesen megtalálható a bőrben, a szervezet elfogadja, és a töltőanyag megmarad, amíg lassan felszívódik.

Minden Juvéderm töltőanyag térhálósított hialuronsavat tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a molekulaláncok összekapcsolódnak. A hialuronsav gél összetapadva marad, lelassítva a felszívódás sebességét a hosszan tartó eredmény érdekében.

Minden Juvéderm töltőanyagnak megvannak a saját tulajdonságai, célja és élettartama és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) hagyta jóvá.


Az arcra és az állra

A Juvéderm Voluma XC úgy kontúrozza az arcot, hogy határozottabbá és volumenesebbé teszi az áll és az arc területét, az arccsont felső ívét. A volumenről kimutatták, hogy akár két évig is kitart.

Az ajkakhoz

A Juvéderm Ultra XC egy nem sebészeti ajaknövelő termék, amely akár egy évre feltölti az ajkakat.

A Juvéderm Volbella XC finoman teltebbé teszi az ajkakat és kisimítja a függőleges ajakvonalakat akár egy évig.

A vonalakhoz

A Juvéderm XC kisimítja a mosolygás vonalakat az orr és a száj körül (nasolabialis redők), akár egy évig is kitart.

A Juvéderm Vollure XC (Európában Volift néven ismert) lágyítja az orr és a száj körüli ráncokat, akár 18 hónapig tartó hatással.

A Juvéderm Ultra Plus XC kisimítja a mérsékelt és súlyos arc ráncokat, különösen az orr és a száj körül, és kimutatták, hogy egy évig vagy tovább tart.


Egy tapasztalt injektor kiválaszthatja a megfelelő töltőanyagot vagy kombinációt a legtermészetesebb hatás elérése érdekében.


Az emberek gyakran tűnődnek azon, hogy a Juvéderm jobb-e, mint a Botox, de ennek a két injekciónak nagyon eltérő hatása van: míg a töltőanyagok volument adnak, a Botox valójában egy neuromodulátor, amely ideiglenesen ellazítja az izommozgást, kisimítja a dinamikus ráncokat és megakadályozza az újabb ráncok kialakulását. A botox legfeljebb négy hónapig tart, így az eredmények általában rövidebbek, mint az ehhez hasonló töltőanyagok, de a folyékony arcplasztikanak nevezett kombináció jelentős arcfiatalító előnyökkel jár.


Mik a Juvéderm előnyei és hátrányai?

Előnyok:

Hatékony lehetőség az öregedés jeleinek javítására, és az eredmények azonnaliak, bár egy-két hétbe telhet a végső hatás.

A Juvéderm töltőanyagokat érzéstelenítő lidokainnal adják be, hogy minimalizálják a fájdalmat a kezelés alatt és után.

Mivel a hialuronsav természetesen megtalálható a szervezetben, kicsi az esélye az allergiás reakciónak.

A Juvéderm a jelenleg elérhető legmagasabb hialuronsavat tartalmazza a bőr töltőanyagai között, így a többi töltőanyaghoz képest hosszabb ideig tart.

A többi hialuronsav alapú töltőanyaghoz hasonlóan a Juvéderm is feloldható hialuronidázzal, ha nem tetszik az eredmény, vagy ha szövődmények alakulnak ki.

Hátrányok:

Az eredmények átmenetiek, ezért a kezelést ismételni kell.

A töltőanyagok nem hatékonyak a megereszkedett bőr kezelésére, és nem helyettesítik a plasztikai műtéteket, beleértve a sebészeti arcplasztikat sem. A legjobban azok számára működnek, akik elvesztették arcuk volumenét, de még mindig jó a bőrük rugalmassága.

Mint minden injekciónál, a kezelést követő első napokban érzékenység, véraláfutás és duzzanat jelentkezhet.

A Juvéderm értékeléseiben  a rosszul beadott injekciók miatt csomókat, dudorokat vagy aszimmetriát tapasztaltak a páciensek.


Mennyibe kerül a Juvéderm?

A Juvéderm töltőanyagokért fizetett ár a töltőanyag típusától, a beszerzett fecskendők számától, az injektor tapasztalati szintjétől és a gyakorlat helyétől függ.

Az, hogy egy fecskendő mekkora területet fed le, a kezelt terület mélységétől és a kívánt térfogattól függ, egyes betegeknél a fecskendő egynegyede megfelelő kezelést tesz lehetővé a mosolyvonalon, míg más betegeknél két teli fecskendő sem elegendő.

Az ajakfeltöltéseknél általában csak egy fecskendővel kezd a szakember, később bármikor hozzáadhat további volument, a legjobb, ha fokozatosan kezdi a kezelést.

Az injekciók helyes elkészítéséhez anatómiai tudásbázisra és megfelelő képzésre van szükség. A Juvéderm nagyon biztonságos, de bajt okozhat, ha rossz helyre adják be. Győződjön meg róla, hogy tudja, ki lesz az injektora. 


Meddig tartanak a Juvéderm töltőanyagok?

A Juvéderm töltőanyag hatása hat hónaptól két évig tarthat. Élettartamuk attól függ, hogy melyik típust kapja, mennyit használ az orvos, és milyen gyorsan metabolizálja azt a szervezet. Általános szabály, hogy a töltőanyag a vékonyabb bőrű és kevés mozgású területeken marad meg a legtovább.

A töltőanyagok fokozatosan és előre láthatóan szívódnak fel az idő múlásával, ami a legtöbb esetben természetes és szimmetrikus megjelenést tesz lehetővé.

Ha gyors az anyagcseréje, észreveheti, hogy a töltőanyag hamarabb eltűnik. A jó oldala, hogy két-három injekciós kör után észre fogja venni, hogy egyre tovább tart.

Ha nem tetszenek az eredmények, a hialuronsav töltőanyagok feloldhatók a hialuronidáz injekciójával. 


Mi történik a Juvéderm kezelés alatt?

A találkozó azzal kezdődik, hogy Ön és injektora megbeszéli céljait, arcanatómiáját és a legjobb töltőanyagot, hogy biztonságosan megkapja a kívánt megjelenést. Át kell tekinteniük a lehetséges kockázatokat is.

A bőrt alkohollal vagy fertőtlenítőszerrel megtisztítják. A szolgáltató ezután lassan fecskendezi be a töltőanyagot az arcszövetébe, és ujjbegyeivel finoman masszírova a kezelt területet, hogy eloszlassa. Valószínűleg több injekciót kap egy területen az egyenletes eloszlás érdekében.

A legtöbb Juvéderm töltőanyag fájdalomcsillapító lidokaint tartalmaz, hogy azonnal elzsibbadjon a terület. A kezelésnek nem szabad túlságosan fájnia, de enyhe kényelmetlenséget érezhet, különösen, ha ajakfeltöltést kap, mivel az ajkak nagyon érzékenyek. Ha a fájdalom nagyobb aggodalomra ad okot Önnek, kérjen előre zsibbadásgátló krémet. A jég- és hidegcsomagolások szintén segítik a terület elzsibbadását, valamint összehúzzák az ereket, hogy csökkentsék a véraláfutások kockázatát az injekció beadásának helyén.

Előzetesen beszélje meg orvosával az injekció beadási módját is.

A kanülök használata csökkentheti a duzzanatot és a zúzódásokat. A kanül egy tompa hegyű, rugalmas tű, aminek következtében kevésbé valószínű, hogy a töltőanyag befecskendezése közben átszúrja a véredényt, ami kevesebb zúzódáshoz vezethet.


A Juvéderm szem alatti használata kevésbé javasolt, mivel ezen a területen a törékeny, vékony bőr alatti csomósodás valószínű. Más bőrtöltőanyagokat, például a Belotero-t és a Restylane-t úgy tervezték, hogy hatékonyabbak legyenek a szem alatti érzékeny területen, minimális duzzanattal vagy mellékhatásokkal.


Milyen mellékhatásokra számíthat a Juvéderm kezelés után?

Nem lesz szüksége leállásra, de az injekció beadásának helye valószínűleg érzékeny lesz, enyhe zúzódásokkal és duzzanatokkal a kezelés után egy-két hétig. Az injekció beadása után időszakosan jég vagy hideg borogatás segíthet a duzzanat enyhítésében.

Normális, hogy csomók és dudorok jelennek meg a töltőanyag után, különösen akkor, ha érzékeny területekre, például az ajkakba helyezik. Általában maguktól megoldódnak, de jéggel és a terület masszírozásával segítheti a folyamatot.

Ha ezek a csomók nem oldódnak meg maguktól, a hialuronidázt be lehet fecskendezni a területre, hogy feloldja a töltőanyagot, néhány napon belül ezeknek a csomóknak el kell tűnniük. Vegye figyelembe, hogy a Juvéderm egyes formái, mint például a Juvéderm Voluma, erősebben kötődnek, és nehezebben oldhatók fel. Ezért olyan fontos, hogy szakértővel konzultáljunk a dermális töltőanyag injekciók terén.

A Juvéderm egyéb átmeneti mellékhatásai közé tartozik a bőrpír, viszketés és elszíneződés.

Néhány óvintézkedés megtétele segíthet megelőzni a gyakori mellékhatásokat.

Kerülje az olyan vérhígítókat, mint az aszpirin, ibuprofén, naproxen és más nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok); zöld tea; gyógynövény-kiegészítők – különösen fokhagyma, ginzeng és ginkgo biloba – 7-14 nappal az injekció beadása előtt.

A kezelés előtt és után néhány napig tartózkodjon az alkoholtól, az értágító hatástól, amely fokozza a véráramlást.

Az injekció beadása után 48 órával korlátozza a nehéz testmozgást, amely vért juttathat a bőrbe, és növelheti a véraláfutások kockázatát. Az erőteljes tevékenységek elkerülése minimálisra csökkenti a töltőanyag migrációját vagy elmozdulását.

Fontolja meg az árnika tabletták szedését néhány napig a kezelés előtt és után, hogy csökkentse a fájdalmat és a duzzanatot, és távol tartsa a véraláfutásokat. Az árnika gél vagy krém utókezelése is hasznos lehet.


Mennyi idő múlva láthatóak a Juvéderm eredményei?

Azonnal teltebb és simább bőrt fog tapasztalni. 


Biztonságos a Juvéderm?

Tekintettel arra, hogy a hialuronsav természetesen megtalálható a szervezetben, a súlyos kockázatok ritkák, és jellemzően a nem megfelelő injekciós technika eredményei. A legjelentősebb aggodalomra okot adó ok a véredénybe történő nem szándékos injekciózás, amely olyan szövődményekhez vezethet, mint a szövetek elhalása, maradandó hegesedés, látásvesztés vagy stroke.

E kockázatok miatt elengedhetetlen, hogy olyan tapasztalt injektort találjunk, aki nagyon jól ismeri az arc anatómiáját, például egy okleveles bőrgyógyászt, plasztikai sebészt vagy arcplasztikai sebészt.

Nagyon fontos megérteni a különböző bőrtöltőanyagok finom árnyalatait, és azt, hogy hova kell beadni őket. A dermális töltőanyagok befecskendezése művészet, nem csak tudomány.


Mik a Juvéderm alternatívái?

Egyre több az injektálható töltőanyagok listája, amelyek kisimítják a ráncokat és teltséget adnak.

A Restylane egy másik népszerű hialuronsav-alapú arcfeltöltő kollekció.

A Belotero, egy vékonyabb hialuronsav töltőanyag, jó választás az érzékeny területeken, például a szem alatt.


Forrás:

https://www.realself.com/nonsurgical/juvederm