Mi az a bőrfeltöltő?

A bőrfeltöltő egy bőrön keresztül beadható töltőanyag, amelyet injekcióval alkalmaznak különféle testproblémák kezelésére, mint például vékony ajkak, egyenetlen mellek, deformálódott arccsontok, karok vagy más, a volumenvesztés által okozott részek.

A bőrfeltöltők átmeneti megoldásként szolgálnak, hatásuk legalább hat hónapig tart. Azonban a hatások akár még hosszabb ideig is fennállhatnak a töltőanyag típusától és minőségétől függően.

Hogyan működnek valójában a fillerek?

A bőrfeltöltők olyan zselészerű anyagokat tartalmaznak, amelyek behatolnak a testbe, és serkentik a kollagén és elasztin szintézisét. Emellett vízmolekulákat is kötnek, javítva a bőr hidratáltságát, nedvességtartalmát és térfogatát.

Manapság több ezer férfi és nő használ testtöltőket hibáik korrigálására. Ezek könnyű, gyors és költséghatékony fiatalítási technikák. Azonnali eredményeket nyújtanak, ami ideálissá teszi őket a kozmetikai kezelések számára.


A fillerek számos előnnyel járnak, néhány közülük a következők:


Teltség 

Az idő múlásával a bőrünk általában veszít zsírtartalmából és teltségéből, így kinézetünk soványnak, csontosnak vagy hegesnek tűnhet. A fillerek, mint például az ajakfeltöltő, lehetővé teszi, hogy telt, fiatalos, egészséges megjelenést érjünk el. Ez az anyag táplálja és feltölti a bőrt, támogatva a külső dermis réteget.

Kollagén serkentése 

A fillerek előnyösek a kollagén képződés fokozásában. Amikor a töltőanyag beinjektálódik, mélyen behatol a bőr rétegeibe. Ez lehetőséget nyújt a bőrsejtek közvetlen aktiválására. A sejtek kihasználják a nyújtott energiát, és több kollagént termelnek. Az növekedett kollagén jobb hidratálást és rugalmasságot biztosít a bőrnek. Ez végül javítja az általános bőr- és testegészséget.

Lágy, pozitív hatások

A tesfelttöltők természetes módon javítják megjelenését. A fokozatos, de természetes eredmények lehetővé teszik, hogy beleszeressen a töltőanyagokba. Ez a kozmetikai kezelés nem változtatja meg hirtelen vagy rendellenesen a fizikai jellegzetességeit. Tehát megbízhatóak a dermális töltőanyagok optimális eredmények elérésében.


Hogyan válassza ki, melyik filler a legjobb az Ön számára?

Egy megfelelő bőrfeltöltő kiválasztása mindenki számára kihívást jelenthet, mert senki sem tudja előre, mi felel meg neki anélkül, hogy kipróbálná. Az ideális filler megtalálásához és annak eldöntéséhez, hogy szeretné-e alkalmazni vagy sem, az alábbi pontokat kell figyelembe venni:


Ismerje meg a saját testét

Az első lépés, mielőtt elkezdené a fillerek alkalmazását, az, hogy ismerje meg önmagát. Mivel az összes bőrfeltöltőt a bőrön keresztül injektálják, meg kell határoznia a bőrtípusát. Ha érzékeny, száraz vagy durva bőrrel rendelkezik, másféle fillert kell választania, amely megfelel Önnek.


Konzultáljon egy szakemberrel

A legjobb módja annak, hogy megtudja, hogy egy adott filler Önnek való-e vagy sem, az, ha konzultál egy szakértővel. Ők rendelkeznek széleskörű tapasztalattal, így jobban tudnak Önnek tanácsot adni. Érdemes felkeresni egy szakembert, és kérni tőle ajánlást vagy tanácsot a filler kiválasztásával kapcsolatban.


Próbaidőszak

Senki sem tudja előre, hogyan reagál a teste egy adott anyagra. Ezért a tökéletes filler megtalálásának végső módja egy rövid próbaidőszak tartása. Ez hasonló a bőrápolási termékek használata előtt végzett próbához. Kérheti az orvost, hogy egy kisebb bőrfelületre alkalmazza a töltőanyagot, majd megfigyelheti a termék hatását és eredményét.

Ha az injektált filler nem okoz irritációt vagy kárt, akkor folytathatja a kezelést vele. De bármely más esetben azonnal abbahagyhatja a kezelést, és áttérhet egy másik töltőanyagra.


Melyek a legjobb fillerek a jelenlegi piacon?

A hialuronsav (HA) töltőanyagok a legnépszerűbbek a fillerek között. Ezek a termékek mélyebbre hatolnak a bőrbe, hogy regenerálják a halott bőrsejteket. A hialuronsav helyreállítja a víztartalmat, így természetesen újjáéleszti a bőr szépségét, puhává, simává és ragyogóvá téve azt.


A bőrgyógyászok és a felhasználók is előnyben részesítik a hialuronsav töltőanyagokat. Bőrbarátok, megfizethetőek és hosszan tartó hatást biztosítanak.